3D Scannen

In de wereld van technische ontwerpen en innovatie speelt 3D scanning een belangrijke rol. Bij De Wit 3D Engineering begrijpen we de essentie van nauwkeurigheid en efficiëntie bij het omzetten van ideeën naar tastbare ontwerpen. Ontdek hier hoe 3D scanning uw projecten naar nieuwe hoogten kan tillen.

Het proces van 3D scanning is een geavanceerde technologie die objecten in drie dimensies vastlegt met ongeëvenaarde precisie. Met behulp van geavanceerde scanners wordt elk detail van een object nauwkeurig vastgelegd, waardoor een digitale representatie ontstaat die als basis dient voor verdere ontwikkeling en analyse. Bij De Wit 3D Engineering streven we naar perfectie in elke scan, waarbij we de nieuwste technologieën en methoden toepassen om aan uw eisen te voldoen.

Door zeer ruime kennis van productieprocessen, technische ontwerpen en een uitgebreid netwerk in de maakindustrie zijn niet alleen 3D print producten mogelijk, maar kunnen we bij De Wit 3D Engineering ook producten in metaal leveren. Zoals producten die o.a. met CNC draaien, CNC frezen, lasersnijden gemaakt zijn.

3D scannen en reverse engineering

Met behulp van 3D scannen kan men snel, contactloos en zeer nauwkeurig producten en onderdelen tot op het kleinste detail vastleggen. Bij het scanproces worden miljoenen punten vastgelegd door de 3D scanner, ook wel “puntenwolk” genoemd. Door de velen gemeten punten ontstaat een zeer nauwkeurige digitale 3D versie van het fysieke object of onderdeel. Vervolgens verbindt de scan-software alle punten tot een “mesh” model. Als het ware is dit een soort “net” dat strak over het fysieke product gespannen zit. Tot slot wordt alle achtergrond ruis uit het mesh model verwijderd.

Deze 3D scan kan al voldoende zijn om producten te kunnen 3D printen, objecten te archiveren of om onderdelen te vergelijken met CAD modellen bij kwaliteitscontrole.

Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat een onderdeel niet meer leverbaar is. We kunnen dan het oude (kapotte) onderdeel 3D scannen en dit vervolgens als “onderligger” gebruiken om een geheel nieuw onderdeel te ontwerpen. Zodoende kunnen we toch weer nieuwe onderdelen leveren. Deze stap wordt “reverse engineering” genoemd.

De Wit 3D Engineering bezit meerdere hoogwaardige professionele 3D scanners met elke een specifiek inzet gebied:

De AutoScan Inspec scanner, die uiterst nauwkeurig scant voor onderdelen kleiner als 10 centimeter. De nauwkeurigheid ligt beneden de 10 micrometer (<0,010mm, metrology grade). Ter vergelijk, een gemiddeld menselijk haar heeft een diameter van 0,060mm. Deze scanner is ideaal voor kleine onderdelen en sieraden.

3D scannen sieraden
3D scannen van een ring met diamant
Zeer nauwkeurig 3D scannen
3D scannen van een schroef-bit 25x6x6mm

 

De Shining Einscan Pro 2X plus scanner van Shining 3D. In combinatie met een automatisch draaitafel is deze scanner uitermate geschikt voor onderdelen tussen 5 cm en 50 cm met een nauwkeurigheid van 0,04mm.

3D scannen kunststof onderdeel
3D scannen van een rozet D=200mm

 

De Shining Einscan HX scanner van Shining 3D. Deze scanner kan zowel met laser scannen als met blauw licht. Deze scanner is ideaal om snel grotere onderdelen nauwkeurig (0,040mm) te scannen.

3D scannen versnellingsbak
3D scannen van een versnellingsbak

 

3D scannen en printen

Het samenspel tussen 3D scannen en 3D printen opent de deur naar ongekende mogelijkheden in productontwikkeling en prototyping. Met onze geavanceerde apparatuur kunnen we niet alleen objecten 3D laserscannen met uitzonderlijke precisie, maar we kunnen ze ook direct omzetten naar fysieke modellen met behulp van 3D-printing technologie. Deze naadloze integratie tussen scannen en printen versnelt het ontwikkelingsproces en stelt u in staat om snel tastbare prototypes te produceren voor evaluatie en testdoeleinden.

Bij De Wit 3D Engineering streven we ernaar om onze diensten toegankelijk te maken voor een breed scala aan klanten, van kleine ondernemingen tot grote bedrijven. De kosten voor 3D laserscannen en printen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de complexiteit van het object, de benodigde tijd voor het scannen en printen, en eventuele nabewerkingen die vereist zijn voor het uiteindelijke resultaat. We bieden transparante prijsstellingen en werken nauw samen met onze klanten om op maat gemaakte oplossingen te bieden die voldoen aan hun budgettaire en projectvereisten.

Wij helpen u graag met het hele proces van 3D scannen, reverse engineering , 3d printen of een nieuw ontwerp gebaseerd op de 3D scan. Bespaar tijd en kosten en voorkom fouten door zelf handmatig te meten. Dit alles wordt in eigen huis door de Wit 3D Engineering verzorgd.

Voordelen van 3D scannen en printen

Het gebruik van 3D scannen en printen biedt tal van voordelen voor verschillende industrieën en toepassingen. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

Nauwkeurigheid: 3D scanners leggen objecten vast met buitengewone precisie, waardoor zelfs de kleinste details worden vastgelegd met minimale foutmarges. Nauwkeurigheden kleiner dan 0,01 mm zijn haalbaar met 3D scannen. Ter vergelijking, menselijk haar is gemiddeld 0,05 mm.

Efficiëntie: Het proces van 3D laserscannen en printen vermindert de doorlooptijd van ontwikkelingscycli, waardoor snellere iteraties en productlanceringen mogelijk zijn.

Kostenbesparing: Door het elimineren van handmatige ontwerp- en prototyping processen kunnen bedrijven aanzienlijke kosten besparen op arbeid en materiaal.

Creatieve vrijheid: 3D scannen en printen stellen ontwerpers en ingenieurs in staat om complexe geometrieën en organische vormen te verkennen die voorheen moeilijk te realiseren waren met traditionele methoden.

De 3D scanservice bij De Wit 3D Engineering

Bij De Wit 3D Engineering bieden we een uitgebreide 3D scanservice die voldoet aan de unieke behoeften van onze klanten. Of u nu van een enkel object een 3D scan wilt laten maken of een volledig project wilt uitvoeren, ons team van experts staat klaar om u te ondersteunen bij elke stap van het proces. Bij het maken van gedetailleerde 3D scan objecten, streven we naar perfectie in elk aspect van onze dienstverlening.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe het laten maken van een 3D scan uw projecten naar nieuwe hoogten kan tillen. Bij De Wit 3D Engineering zetten we uw ideeën om in realiteit.

 

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van door ons gescande objecten.  Door op de 3D scan te klikken kunt u de scans in 3D bekijken en bewegen. De onderstaande 3D scans zijn slechts weergegeven met 10% van de originele bestandsgrootte.

 

Vislood 70 x 34 x 17mm

Carterhelft van een motorfiets

Carburateur bromfiets

Beeldje