3D Scannen

Met behulp van 3D scannen kan men snel, contactloos en zeer nauwkeurig producten en onderdelen tot op het kleinste detail vastleggen. Bij het scanproces worden miljoenen punten vastgelegd door de 3D scanner, ook wel “puntenwolk” genoemd. Door de velen gemeten punten ontstaat een zeer nauwkeurige digitale 3D versie van het fysieke object of onderdeel. Vervolgens verbindt de scan-software alle punten tot een “mesh” model. Als het ware is dit een soort “net” dat strak over het fysieke product  gespannen zit. Tot slot wordt alle achtergrond ruis uit het mesh model verwijderd.

Deze 3D scan kan al voldoende zijn om producten te kunnen 3D printen, objecten te archiveren of om onderdelen te vergelijken met CAD modellen bij kwaliteitscontrole.

Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat een onderdeel niet meer leverbaar is.  We kunnen dan het oude (kapotte) onderdeel 3D scannen en dit vervolgens als “onderligger” gebruiken om een geheel nieuw onderdeel te ontwerpen. Zodoende kunnen we toch weer nieuwe onderdelen leveren. Deze stap wordt “reverse engineering” genoemd. 

Wij helpen u graag met het hele proces van 3D scannen, reverse engineering , 3d printen of een nieuw ontwerp gebaseerd op de 3D scan. Bespaar tijd en kosten en voorkom fouten door zelf handmatig te meten. Dit alles wordt in eigen huis door de Wit 3D Engineering verzorgd.

Enkele voordelen op een rij:

  • 3D scans kunnen relatief snel gemaakt worden
  • uiterst nauwkeurig (0,04 mm)
  • breed inzetbaar
  • uitermate geschikt voor het vastleggen van complex vormen
  • de scans worden met professionele 3D scanners gemaakt

 

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van door ons gescande objecten.  Door op de 3D scan te klikken kunt u de scans in 3D bekijken en bewegen. De onderstaande 3D scans zijn slechts weergegeven met 10% van de originele bestandsgrootte.  

 

Vislood 70 x 34 x 17mm

Carterhelft van een motorfiets

Carburateur bromfiets

Beeldje