3D Printen

3D-printen markeert een revolutie in productie en creativiteit, waardoor een wereld van onbegrensde mogelijkheden wordt geopend. Deze innovatieve technologie stelt individuen en bedrijven in staat om complexe ontwerpen tot leven te brengen en op maat gemaakte onderdelen te produceren met een ongekende precisie en efficiëntie.

Of het nu gaat om het vervaardigen van prototypes voor productontwikkeling, het repareren van kapotte onderdelen of het creëren van gepersonaliseerde producten, 3D-printen biedt een veelzijdige oplossing voor diverse behoeften. Van kunststof tot metaal, 3D-printen maakt gebruik van verschillende materialen om aan verschillende vereisten te voldoen, waardoor een breed scala aan toepassingen mogelijk is.

Bij ons kunt u terecht voor het realiseren van uw 3D-print projecten, of het nu gaat om het printen kunststof in 3D, het laten maken van een aangepast ontwerp, of het produceren van functionele onderdelen. Ontdek de mogelijkheden van 3D-printen en laat ons u helpen bij het verwezenlijken van uw ideeën en projecten.

 

3D print service

Onze 3D-printservice omvat een uitgebreid scala aan mogelijkheden om aan al uw behoeften te voldoen. Of het nu gaat om prototyping, productie van functionele onderdelen of het creëren van gepersonaliseerde objecten, ons team van deskundige technici staat klaar om u te begeleiden door het hele proces. Vanaf het initiële ontwerp tot aan de uiteindelijke productie van uw 3D-print, kunt u rekenen op onze expertise en toewijding aan kwaliteit.

Door gebruik te maken van geavanceerde printers en hoogwaardige materialen, garanderen wij resultaten van topkwaliteit die voldoen aan uw specifieke specificaties en verwachtingen. Of u nu een enkele print nodig heeft of een grotere productieopdracht, wij bieden een flexibele en betrouwbare service die aan uw eisen voldoet.

Ontdek vandaag nog de mogelijkheden van onze 3D-printservice en laat ons u helpen bij het realiseren van uw projecten. Met onze ervaring en toewijding aan excellentie streven we ernaar om aan al uw 3D-printbehoeften te voldoen.

3D printen kapotte onderdelen
3D printen, onderdeel van een schuifdak van een auto. Rechts (onderdaan) het kapotte onderdeel (lengte +/- 10cm)

 

De Wit 3D Engineering maakt gebruik van professionele 3D printers zoals SLS en MJF printers. Op deze manier ontstaan sterke slijtvaste onderdelen met een kleine beetje van flexibiliteit zodat ze niet snel breken. Nylon PA12 is een echt allround materiaal zoals is de bovenstaande afbeelding. Maar ook flexibel materiaal en metaal is mogelijk zoals te zien is in de onderstaande voorbeelden.

In dit voorbeeld is een filterbak van crossmotor gemaakt, vergroot en met een betere luchtdoorstroming dan het origineel. Dit heeft een aanzienlijke vermogenswinst tot gevolg. De zwarte variant is geprint met “stijf” PA12 nylon en de witte variant is geprint met Thermoplastic Polyurethane. Dit is een sterk, flexibel en onbreekbaar materiaal dat goed bestand is tegen chemicaliën.

3D printen flexibel rubber TPU
3D printen van een filterbak. Zwart is “stijf” PA12 nylon en wit is flexibel TPU (250x250x200mm, gemaakt voor Holland Motorbike Upgrades)

 

In dit voorbeeld zijn op wens van de klant kleinere schakel-flippers gemaakt voor zijn Maserati. Door het origineel te 3D scannen en gedeeltelijk te reverse engineren is zo een nieuw ontwerp gemaakt door de Wit 3D Engineering.  Vervolgens zijn de flippers geprint in Aluminium.

3D printen aluminium onderdelen
3D geprinte schakel-flippers voor een Maserati. Boven het origineel en onder de verkleinde variant.
3D printen metaal
Ingezoomd op de aluminium schakel flippers

 

3D bedrijf

Als toonaangevend 3D-bedrijf koesteren wij onze expertise en inzet voor het leveren van hoogwaardige 3D-printoplossingen aan onze klanten. Met een schat aan ervaring en gebruik van geavanceerde technologieën, kunnen wij zelfs aan de meest veeleisende projecten voldoen. Of het nu gaat om het creëren van prototypes voor productontwikkeling of het produceren van op maat gemaakte onderdelen voor uw bedrijf, wij zijn uw betrouwbare partner in 3D-printen.

Onze website biedt een uitgebreid overzicht van onze diensten, materialen en projectvoorbeelden. Hier kunt u meer te weten komen over ons 3D-print bedrijf en de mogelijkheden die wij bieden voor uw specifieke behoeften. Als een toegewijd 3D-printbedrijf streven we ernaar om een naadloze ervaring te bieden, van het eerste contact tot de uiteindelijke levering van uw projecten.

Of u nu op zoek bent naar een betrouwbare 3D-print shop voor een eenmalig project of een langdurige samenwerking, ons team staat voor u klaar. Bezoek onze 3D-print website vandaag nog om meer te ontdekken over hoe wij u kunnen helpen bij al uw 3D-print behoeften.

 

3D-printing in Nederland

In Nederland floreert de 3D-printindustrie, met een overvloed aan mogelijkheden voor zowel bedrijven als particulieren. Bij De Wit 3D Engineering staan we klaar om uw 3D-ontwerp werkelijkheid te maken.

Met geavanceerde technologieën en deskundige teams bieden wij met onze 3D-printservices in Nederland een scala aan oplossingen, variërend van prototyping tot productie op maat. Of het nu gaat om het maken van functionele onderdelen voor industrieel gebruik of het produceren van gepersonaliseerde objecten, de mogelijkheden zijn grenzeloos.

Als u op zoek bent naar een betrouwbare 3D-printservice in Nederland, bent u bij ons aan het juiste adres. Wij streven ernaar om hoogwaardige prints te leveren die voldoen aan uw verwachtingen en specificaties. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze uitgebreide 3D-printservices in Nederland.

 

3D-print laten maken, zo werkt het

Het proces van een 3D-print laten maken is verrassend eenvoudig en efficiënt. Het begint allemaal met het creëren van een digitaal 3D-ontwerp, wat vaak kan worden gedaan met behulp van speciale software of door een professionele ontwerper. Voor ongeveer 75% van onze aanvragen begint het proces met een 3D-scan van een bestaand object dat gereproduceerd moet worden. Vervolgens wordt dit gescande model gemodelleerd (reverse engineering) voordat het wordt omgezet in een printbaar bestand, klaar voor productie.

Bij De Wit 3D Engineering sturen we dit bestand naar onze geavanceerde printers, waar uw 3D-print nauwkeurig laagje voor laagje wordt opgebouwd. Dit proces zorgt voor gedetailleerde en precieze resultaten die voldoen aan uw specificaties.

Zodra het printen is voltooid, wordt uw object zorgvuldig afgewerkt en grondig gecontroleerd op kwaliteit door ons ervaren team. Dit omvat vaak het verwijderen van eventuele ondersteunende structuren en het gladmaken van oppervlakken voor een professionele afwerking.

Ten slotte wordt uw afgewerkte 3D-print zorgvuldig verpakt en aan u geleverd, klaar om te worden gebruikt voor uw projecten, prototypes, of andere toepassingen. Met onze expertise en toewijding aan kwaliteit maken we het proces van een 3D-print laten maken zo probleemloos mogelijk voor onze klanten.

 

Een heel skala van kunststoffen en metalen staan reeds ter beschikking van het 3D printen. Deze materialen bezitten uitstekende eigenschappen en kunnen als hoogwaardige functionele onderdelen worden ingezet. Maar ook het printen van 3D zichtmodellen in papier of gips in full color is mogelijk. De kracht van 3D printen ligt o.a. in de volgende kenmerken:

 • Technisch ontwerp en digital prototyping
 • korte levertijd
 • ideaal bij enkelstuks of kleine series
 • lage aanloopkosten, geen specifiek gereedschap nodig zoals matrijzen
 • direct vanuit CAD model produceren
 • look & feel
 • zeer grote design vrijheid
 • uitermate geschikt om producten te optimaliseren (sterkte, gewicht, vorm)
 • valideren van vorm, pasvorm en functie
 • kostenefficiënt
 • bewegende samenstellingen kunnen in 1 keer geprint worden, dus geen montage van losse onderdelen achteraf.
 • Zeer geschikt bij complexe onderdelen die conventioneel niet of moeilijk maakbaar zijn.
 • Niet alleen geschikt voor technische onderdelen maar ook voor design, medische toepassingen en kunst.

Wilt U een goed overzicht krijgen in de verschillende te printen materialen en printtechnieken? Of wilt U weten wat 3D printen voor U kan betekenen neem dan gerust vrijblijvend contact op met de Wit 3D engineering.

 

3D print bestellen via De Wit 3D Engineering

Bij De Wit 3D Engineering kunt u moeiteloos een 3D-print bestellen. Met onze toonaangevende 3D-printservice is het bestellen van 3D-prints nog nooit zo eenvoudig geweest. Of het nu gaat om kleine prototypen of complexe productieonderdelen, wij staan klaar om aan uw behoeften te voldoen.

Met kennis en expertise leveren wij hoogwaardige 3D-prints op bestelling, ongeacht de complexiteit van het ontwerp. We zorgen altijd voor een nauwkeurige en betrouwbare productie, waarbij we streven naar de hoogste kwaliteitsnormen.

Of u nu één enkele 3D-print wilt bestellen of een hele reeks 3D-prints, bij De Wit 3D Engineering bent u aan het juiste adres. Ons proces is efficiënt en flexibel, zodat we snel kunnen reageren op uw specifieke wensen en deadlines.

Wacht niet langer en profiteer van onze uitstekende service voor het 3D-printen op bestelling. Ontdek vandaag nog de mogelijkheden bij De Wit 3D Engineering en laat ons u helpen bij het realiseren van uw projecten. Neem contact met ons op voor meer informatie of plaats direct uw bestelling voor hoogwaardige 3D-prints.

 

3D-printen voor particulieren

Voor particulieren biedt 3D-printen laten printen een scala aan mogelijkheden. Of het nu gaat om het creëren van gepersonaliseerde cadeaus, het repareren van huishoudelijke apparaten of het uitvoeren van creatieve projecten, 3D-printen voor particulieren opent de deur naar een wereld van onbegrensde creativiteit en functionaliteit. Bij De Wit 3D Engineering begrijpen we het belang van deze mogelijkheden voor individuen en daarom bieden we onze hoogwaardige 3D-printservice ook aan particulieren aan.

Of u nu een uniek stuk wilt maken om een geliefde te verrassen, een vervangend onderdeel nodig heeft voor een kapot apparaat, of simpelweg uw eigen ontwerpen tot leven wilt brengen, wij staan klaar om u te helpen. Met 3D-printen voor particulieren zorgen we ervoor dat uw ideeën perfect worden uitgevoerd, met oog voor detail en kwaliteit.

Dus, als u als particulier wilt profiteren van de mogelijkheden van het laten 3D-printen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ontdek hoe De Wit 3D Engineering uw creatieve visie kan verwezenlijken en laat ons uw projecten tot leven brengen met onze hoogwaardige 3D-printservice.

 

3D-printen en de bijbehorende kosten

De kosten voor 3D-printen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van het ontwerp, het gebruikte materiaal en de gewenste afwerking. Bij De Wit 3D Engineering streven we ernaar om transparante en concurrerende prijzen te bieden, zodat onze klanten precies weten wat ze kunnen verwachten.

Voor het merendeel van onze projecten geldt dat het proces begint met het 3D-scannen van een bestaand object dat gereproduceerd moet worden. Dit scannen, modelleren (reverse engineering) en printen van een kapot onderdeel start vanaf €75,- ex btw.

Wanneer u zich afvraagt wat 3D-printen precies kost, kunnen we u voorzien van een nauwkeurige prijsopgave op basis van uw specifieke behoeften. Of u nu een enkelvoudig onderdeel wilt laten printen of een uitgebreider project heeft, wij kunnen u een offerte op maat bieden.

Naast 3D-printen bieden we ook 3D-scannen aan, waarbij de kosten variëren afhankelijk van de complexiteit van het te scannen object en de gewenste kwaliteit van de scan. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de kosten van onze 3D-print- en scan services. We staan klaar om u te helpen bij het realiseren van uw projecten tegen betaalbare tarieven.